Hytta i Skardfjell

Tinn kommune eier en enkel bu, lokalisert i Skardfjell. Denne lånes ut til innbyggerene av Tinn kommune mot ei avgift slik at vi alle kan ha mulighet for å benytte oss av friluftsliv, jakt og fiske på kommunens fjelleiendom.

hytta i skardfjell6

 

I 2015 ble den gamle hytta revet og byttet ut med ei ny på samme sted. Hytta er låst, og nøkkel utleveres på Servicetorget mot en avgift, som bidrag til driftsutgifter, kr 100, - pr pers pr natt. Barn under 16 år gratis.

Hytta:

Hytta har enkel standard med egen utedo. Køyeseng og sovesofa gir sengeplass til 4 personer. Det er solcellepanel, gasskomfyr og vedovn der, men ikke innlagt vatn. Ved til oppvarming finnes på hytta, og i forholdt til vann på vinteren er det stor kjele til snøsmelting.

Det ligger en gul båt på Midtre Skardtjørni, som er gitt i gave fra Tinn Jeger og fisk. Dette gir brukerne av hytta mulighet til garnfiske. Det er 3 garn på hytta som kan benyttes. Det er også redningsvester på hytta. Gjør oppmerksom på at det er den gule båten.

Jegere:

Jegere som får tildelt kort i reinsjakta, på kommunen sin part, har førsteretten på hytta i denne perioden. Jaktstart 20. august.

Husk:

En må selv sørge for å ta med mat, sovepose og det en ønsker å ha med på hyttetur.
Kjøkkenutstyr for å lage/servere mat, samt toalettpapir finnes også på hytta.
Alle må følge ordensregler som henger i hytta, og nøkkel skal leveres Servicetorget første virkedag etter turen. Mangler og evt opplysninger som er aktuelle for eier å få rede på, skal rapporteres ved innlevering av nøkkel.

Hvordan komme seg til hytta:

Man tar seg fram til hytta på ski eller til fots. Det finnes flere stier en kan følge, men det er ingen egen merka sti inn til hytta. Et alternativ er bil til Strengen (Kalhovd), og så følge flere stier en kan se avmerkt på kart. (ca 3,5 timers gange)

 Link til kart som viser Midtre Skardtjønn her. 

 Bildet av midtre skardtjørn med avkryss hvor hytta ligger.

   

Hvordan gå til hytta fra Strengen? Se her 

Det er ingen anledning til å bruke motorisert transport.

Om en ønsker å bruke hytta, og eller trenger mer informasjon, 
ta kontakt med Servicetorget på tlf 35 08 26 00

 

hytta i skardfjell        hytta i skardfjell3

                

hytta i skardfjell2